0109

Fiyat Açısından Hangi Yatırım Altını Tercih Edilmeli?

Orta ve uzun vadede en garantili yatırım altın kabul ediliyor. 14 ayardan başlayan ve 22 ayar altına kadar devam eden altın çeşitleri, yatırımı şekillendiriyor. Altının türü kadar yatırım altını fiyatı da önem taşıyor. Yatırım amaçlı altın satın alınacaksa eğer mutlaka bozdurulduğunda en az değer kaybı yaşatan altın türü tercih edilmelidir. Peki, altın çeşitleri arasında bozdurulması halinde en az zarar yaşatacak olan altın türü hangisidir? Altın fiyatlarının altın yatırımındaki etkisi nedir, ne olmalıdır?

Uzmanlara göre yatırım altını fiyatı, altının satışında önemli bir etken. Al - sat işlemlerinde ciddi makas farklarının olmaması yatırımcının kazancını artırıyor, zarar etmesini önlüyor. Fiyat açısından en avantajlı altın türü gram altındır. Altın dendiğinde akla gelen çeyrek, yarım, cumhuriyet ya da bilezik gibi altın türleri, işçilik maliyeti nedeniyle yatırımcısını üzüyor. Tasarımdan uzaklaşarak fiyat ve kazanç odağında hareket etmek isteyenlerin gram altına yönelmesi öneriliyor. Yatırım altını fiyatı takılar ve gram, çeyrek gibi altın türleri için değişkenlik gösteriyor. Bilezik, kolye ve benzeri altınları satmak istediğinizde bu altınlar hurda altın olarak değer görür, düşük fiyatlardan alınır. Gram altında ise makas farkı minimum seviyelerdedir, yatırımcılar ciddi kayıplar yaşamaz.

Hangi altın alınmalı sorusuna uzmanlar işçiliği olmayan altınlar şeklinde cevap veriyor. Yatırım altını fiyatı bu yıl için sürekli artış gösteriyor. Piyasalar yükseliş trendinde devam ederken finans uzmanları uzun vadeli analizlerinde gram altının yeni rekor denemeleri yapacağını öngörüyor. Gram altın, diğer altınlara göre daha az işçiliğe sahiptir. Bu nedenle takı haricinde bir yatırım altını tercih edilecekse bu gram altın olmalıdır. Üstelik fiyat açısından en ideal olan yine gram altındır.