2302

Yatırım için Altın Mantıklı mı?

Son dönemlerde yaşanan dalgalanmalardan sonra çoğu kişinin aklında altına yatırım yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soru işaretleri yer alıyor. Uzmanlar tarafından yapılan analizlere bakıldığı zaman altına yatırım yapmanın son derece mantıklı olduğu görülüyor.

Altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçeceğini öngören uzmanlar devletin dolar borçlanmalarından dolayı bu yükselişlerin kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Yapılan tahminler net bir doğruluk oranı içermese bile çoğu kişi son zamanlarda altına daha büyük ilgi gösteriyor.

Tekrar Zirveyi Görebilir

Pandemi süreci içerisinde dövizdeki değişimler herkesi şaşkına çeviriyordu. Bazı yatırımcılar ise doların artık artmayacağı tahminlerinde bulunuyordu. ABD seçimlerinden sonra dolarda yaşanan ufak düşüşle kıyaslanan altında daha büyük artışlar ön plana çıkıyor. Ayrıca koronavirüs salgınındaki ikinci bir dalgada altının tekrar zirve seviyelerini göreceği tahminleri yapılıyor.

Altın yatırımcıları uzun vadeli yatırımın en iyisi olduğunu söylüyor. Uzun vadeli yatırımlarda kazancın her zaman olabileceğine dair paylaşımlar uzmanlar tarafından yapılıyor. Altın için kısa vadede kar etmenin zor olduğunu belirten uzmanlar orta ve uzun vadeli yatırımlar için altına yatırım için doğru zaman olduğunun altını çiziyor.

Altın, geçmişten günümüze kadar döviz kurunda bulunan para birimlerine göre en karlı olan güvenilir liman olarak nitelendiriliyor. En sağlam yatırım araçları arasındaki altının önümüzdeki süreçlerde de değer kazanacağı söyleniyor.

Çeyrek Altın mı? Bilezik mi?

Altın yatırımı yalnızca gram altına yapılmak zorunda değil. Çoğu kişi takı almak ya da geleneksel hale gelen çeyrek altın birikimi yapmayı tercih edebilir. Gram, çeyrek, cumhuriyet ve bilezik türleri arasındaki en avantajlı olan gram yer alır. Çeyrek altın ve 22 ayar işçiliği olmayan bilezikler de alternatif olarak tercih edilebilir.

Yatırım altını olarak grama alternatif çeyrek, yarım veya tam altını da kullanabilirsiniz. Takı formunda ise altın yatırımında genellikle düz bilezikler tercih edilir. Yatırımlarınızı hangi tür altına yapıyor olursanız olun mutlaka orta ve uzun vadeli düşünmeniz büyük önem taşır. Yatırımlarınızın değerlenmesi için uzun vadeli planlar yaparsanız karlı çıkabilir ve siz de altına yatırım yaparak doğru bir hamle yapmış olabilirsiniz.