1301

22 Ayar Bilezik Fiyatları

Son haftalarda düşüş grafiği gösteren 22 ayar bilezik fiyatları tekrar yüksek sayılabilecek seviyeleri görüyor. Covid-19 salgını sebebiyle altın fiyatlarının son yıllardaki görülen en yüksek seviyelerde olduğu söyleniyor. Gram ve çeyrek altın fiyatlarının düşüş eğilimine girmesiyle birlikte 22 ayar altın bilezik fiyatları 416,39 TL’yi gördü. Yatırımcıların tercih ettiği 22 ayar bilezikler 2020 yılını hareketli bir süreç geçirerek kapatıyor.

Altın Bilezik Ayarı Nedir?

Değerli madenler arasındaki altın, kolayca şekil alabilmesi ve zaman içerisinde deforme olmaması özelliğiyle dikkat çeker. Ağırlığını asla kaybetmeden ve nadir bulunan bu maden yüzyıllardır revaçta olmayı başarmıştır. Ülkelerde yer alan altın stokları ekonomik gücün göstergesi haline gelmiştir.

Tedavülde paranın yerine geçebillen altın aynı zamanda mücevher yapımında da sık sık tercih edilir. Zenginliğin, zarifliğin ve gücün sembolü olan altın tarihsel olarak hep zirvede kalmıştır. Değeri paha biçilemez eserler ortaya çıkmasını sağlayan bu madenlerin ayarları da vardır.

24 ayar üzerinden altın değeri belirlenir. Altının saf halini simgeleyen ayar, fiyatları da doğrudan etkileyebilecek güce sahiptir. Altının saf türü çamurumsu bir yapıya sahip olduğu için saklanması ve işlenmesi için içine bakır ve gümüş gibi bazı madenler katılır. 22 ayar altınlarda bu katkı en az seviyelerdedir. İşlenebilme özelliği de artar. Ayrıca piyasalarda darphane tarafından basılan çeyre, yarım, ziynet ve ata liralarda 22 ayar altından üretilir. Reşat altınları da Osmanlı dönemi altın paralarıdır ve 22 ayara sahiptir.

22 Ayar Bilezik Saflık Derecesi Nedir?

22 ayar altın %96.6 altın, %8,4 katkı madenine sahiptir. 18 ayar altınlarda oran %75 altın, %25 katkı madeninden oluşur. 14 ayar altın %58.5 altın %41.5 katkı madenine sahiptir. Son yıllarda bilezikler ve diğer altın takıların imalatında yer alan 8 ayar altınlardaki oranlar ise %33.3 altın ve %77.7 katkı madeni içerir.

Altının ayarı yükselmeye başladıkça değeri artar ve saflığa yaklaşır. Böylelikle yumuşaklığı da artmış olur. 22 ayar bilezikler diğer altınlara göre daha esnektir. Bunun sebebi altın değerinin yüksek olmasıyla alakalıdır.

Kara gün dostu olarak saklanan ve takı olarak da ilgi gören 22 ayar bilezikler yatırım ve kullanım amaçlı olarak uygundur. 22 altın bilezikleri doğru şekilde seçtiğiniz takdirde yatırımlarınız değer kazanmaya başlar.

22 Ayar Altın Bilezik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yatırım veya kullanım amaçlı olarak 22 ayar altın bilezik seçerken kurumsal firmaları tercih etmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca ürünün sertifikalı olmasına da özen göstermelisiniz. Altn değeri ile uygulanan işçilik arasında mutlaka belirli bir orantı olması da gerekir. İnternet sitelerinden satın aldığınız ürünler için sitenin güvenliğini kesinlikle araştırmalısınız.

Altın ve değerli diğer madenler üzerinde hizmet veren birçok farklı kurumlu ve kuruluş vardır. Bilezik veya farklı bir değerli taş ile üretilen mücevher alırken ürünün sertifikası olup olmadığına bakmalısınız. Aksi takdirde yaşayabileceğiniz sorunlarda herhangi bir hak iddia etmeniz mümkün olmaz ve bu durum maddi olarak zarar etmenize yol açar.

El işçiliği altın ve diğer mücevherler için son derece önemlidir. Bilmediğiniz ve referansları olmayan yerlerden satın alacağınız değerli taşlarda işçilik ve altın değeri sapmaları görebilirsiniz. İnternet üzerinden alışveriş yapabileceğiniz sitelerin mutlaka kurumsal bir şekilde hizmet verdiğinden emin olmalısınız. Bu hem değerli ve güvenli bir mücevher sahibi olabilmek hem kişisel bilgilerinizin korunması adına son derece önemlidir. Markalaşmamış ve güvenilir olmayan yerlerden alışveriş yapmaktan ve kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçınmalısınız.