Altinborclanma

Altın İle Borçlanma

Altın dünyada saf halde bulunmasının yanı sıra dünyanın her yerinde değerini kaybetmemesi ile de yatırımda en çok tercih edilen seçimdir. Altın ile borçlanma ise geçmişten günümüze kadar en çok tercih edilen seçim olmaktadır. Altın borçlanmasının avantajları olduğu kadar olumsuzlukları da bulunmaktadır.

Altın ile Borçlanmak Avantajlı Sağlar mı?

Altın saf bir maden olmak ile beraber birçok farklı seçim ile satın alınabilmektedir. Külçe altından çeyrek altına ve ziynet eşyalarına kadar uzanan listeden yararlanarak yatırım yapılabilir. Yatırım yapan tanıdıklarınızdan altın borçlanmasına giderek altını alabilirsiniz. Gramına göre geri ödemeniz ya da aldığınız altına göre geri ödeme yapmanız mümkün olur. Kredi çekmeye nazaran çoğu kez avantaj sağlamakta olan altın ile borçlanma altının artış göstermediği dönem için bu ayrıcalığı sunar.

Altın ile Borçlanmanın Olumsuzlukları Nelerdir?

Altın dünyada her an her yerde değerini kaybetmeyen ve daima nakde çevrilebilen değerli bir madendir. Altın yatırımını yapmış olan tanıdıklarınızdan aldığını ziynet eşyası, çeyrek altın ya da benzeri altınları geri öderken çeyrek altın ise çeyrek altın olarak ödemeni yanı sıra altının gramına göre de nakit ya da altın olarak ödeme yapılabilmektedir. Bu karşılıklı anlaşma ile yapılır. Altın ile yapılan borçlanma, borçlanmanın gerçekleştirdiği dönem ile ödeme zamanı arasında yaşanan fiyat farkına bakıldığında zararına bir seçim olabilmektedir. Kimi dönemlerde altın çok hızlı bir yükseliş göstermezken kimi zaman ise ani yükselişler yaşanabilmektedir. Bu durumda ise olumsuzluklar ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilmektedir.