Altin yatirimi

Altın Yatırımı: Çeyrek Altın mı, Gram Altın mı?

Birikmiş parasını değerlendirmek ya da her ay düzenli yatırımla belli bir birikim döngüsü yakalamak isteyenler, güvenli liman altına yöneliyor. Altınla ilgili uzun vadede kaybettirmez düşüncesi, altının yıllar içerisindeki ivmesi altının güvenli liman kabul edilmesinde etken. Peki, altın yatırımı için hangi altını alman mantıklı? Çeyrek altın mı, gram altın mı? Altın yatırımcıları çeyrek ve gram altın arasında kararsızlık yaşıyor. Her iki altın türünün vadeye bağlı olarak yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü söylemek mümkün ancak karlı bir yatırım için gram altın almak daha ideal bir yatırım davranışı. Gram altının avantajı, işçilik maliyetinin bulunmaması; çeyrek altın ya da bilezik gibi bir altın almak işçilik maliyetinden ötürü satışında değer kaybediyor. Gram altın ise kendi değerinde satılıyor. Ankara Altın Borsası güncel fiyatlarımızı incelediğinizde her iki altın arasındaki alış – satış fiyatı farklarını görebilirsiniz.

Bankada Altın Hesabı Açtırmak

Altın yatırımcılarının aklını kurcalayan bir diğer soru altın hesabı açtırmak mantıklı mı? Yıllardır yatırım uzmanlarına sorulan soru, insanların endişe ve paniğini kontrol altına almaya yönelik cevaplanıyor. Bankada altın hesabı açmanın en avantajlı yönü elbette güvenliktir. Evde ya da iş yerinde altın bulundurmak riskleri barındırırken banka hesabında birikim yapmak fiziki bir altının olmasını önlediği için daha güvenlidir. Eğer fiziki altın alıyorsanız ise bu aşamada bankada kasa kiralamayı düşünebilirsiniz. Bankadaki kiralık kasaların yıllık fiyatları düzenli altın yatırımcılarını çok etkilemeyecek seviyelerde. Yatırımda, yatırım aracını güvende tutmak önemli. Bu nedenle banka en güvenilir yatırım alanı kabul ediliyor. Altın borsasını yakından takip edenler dijital bankacılık sayesinde fırsatları hızlı yakalıyor, anında alım – satım işlemini gerçekleştirebiliyor.

Gram Altın 400 Lira Olur mu?

Gram altındaki yükselişin hızla devam etmesi altın yatırımcılarını heyecanlandırıyor. Gram altın 400 lira seviyesini aşar mı merak ediliyor. Altın borsası sene başından itibaren kademli bir artış gösteriyor. Virüs salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte bu yükseliş hız kazandı. Yatırımcıların altın yorumları, altının kademeli bir artışın yaşanabileceğini gösteriyor. Gram altın fiyatları geldiği nokta ile 400 lira direncine ulaşılacağının sinyallerini veriyor. Bu seviyede ne kadar kalır, yeni bir rekor kırar mı altın borsası gösterecek.