Alt%C4%B1n Yat%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1 Avantajlar%C4%B1 ve Dezavantajlar%C4%B1 Nelerdir  %282%29

Altın Yatırımı Avantajları ve Dezavantajları

Altın, insanlık için her zaman önemliydi, ancak son yüzyılda trend bir yatırım aracı haline geldi. Zaman içinde altın fiyatları, hem yukarı hem de aşağı doğru birçok fiyat salınımı gördü. Nihayetinde, daha önce altına yatırım yapmayı hiç düşünmemiş olabilecek yatırımcılar bile altın ticareti ile ilgilendiler. Peki, altın hala iyi bir yatırım mı? Altın satın almak avantajlı mı? Altın ne zaman dezavantajlı hale gelir? Sizin için altın yatırımını mercek altına aldık, faydalı olabilecek bir rehber hazırladık…

Altına Yatırım Yapmanın Başlıca Avantajları

• Altın için güçlü bir küresel pazar talebi vardır

• Altın, finansal piyasa riskleri için ideal bir kalkandır

• Altın değerini her zaman korur

• Altın yatırım araçlarını çeşitlendirir

• Altın son derece likit bir varlıktır.

Altına Yatırım Yapmanın Başlıca Dezavantajları

• Altın çok büyük fiyat farkları yaratarak yüksek kazanç sağlamayabilir

• Büyük miktarda altın bazı ek vergi ve ücretlere neden olabilir

• Altın borsa yatırım fonları, aracılık ücretleri-komisyon alabilir

• Potansiyel altının ne kadar fiyat takdirine sahip olabileceği açık değildir

• Altın kısa vadede hisse senetleri gibi değişken olabilir.

Altına Yatırım Yapmanın Avantajları Neden Dezavantajlarından Ağır Basar?

İnsanlar neden altına yatırım yapıyor? Aslında insanların altın yatırımı yapma eğiliminin nedenleri de farklıdır. Altın, bazı kültürlerde sadece bir zenginlik ve tasarruf şekli olarak yerleşmiştir, diğer ülkelerde ise daha çok finansal piyasa riskleri veya yükselen enflasyona karşı korunmak için tercih edilir. Özellikle Batı ülkelerinde, altın yatırımı enflasyon endişesi ve borsa dışı bir varlığa sahip olmak isteyen yatırımcılar tarafından yönlendirilmekte, böylece portföylerini dengeleyebilmektedirler. Faiz oranları düştüğünde veya daha da önemlisi, enflasyon yükseldiğinde, yatırımcılar altın yatırımı yapmaya eğilimliyken, borsadaki düşüş de daha fazla satın alma eğilimindedir.

En İyi Altın Yatırımı Hangisi?

Neredeyse herkes nasıl altın satın alınacağı fikrine aşina olsa da altın yatırımı, genellikle üç ana formda gelir: Fiziksel altın külçeler ve madeni paralar, altın borsası yatırım fonları, altın madenciliği hisseleri. Peki, en iyi altın yatırımı hangisi?

Çoğu kişi için en güvenli altın yatırımı, sadece fiziksel külçe altın ve madeni altın paraları satın almaktır. Gerçekten de ekonomik ve güvenli şekilde, fiziksel altın külçe, çubuk ve madeni paralara sahip olabilirsiniz. Özellikle evde veya güvenli bir kasada altın tutmak, maliyette kazanç sağlar. Uzun vadede daha yüksek beklentileri olan veya ticaret esnekliği ile ilgili olmayanlar için ETF - borsa yatırım fonu aracılığıyla altın yatırımı yapmak doğru olabilir, çünkü genellikle yapılması çok kolaydır. Son olarak, daha fazla risk almak istemeyenler için bir altın madenciliği şirketine yatırım yapmak, madencilik şirketi tahvilleri satın almak da mantıklı olabilir.

Altın yatırımı için dikkate alınması gereken, tek bir yatırım aracı seçmek yerine tüm seçenekleri birleştirmektir. Bir varlık olarak altın satın alma dezavantajlarına karşın tasarruflarınızın bir kısmını online altın alarak ve/veya altın madenciliği hisse senetleri satın alarak değerlendirebilirsiniz. Her durumda riskleri dağıtarak kazançlı çıkmanız muhtemeldir. Ankara Altın Borsası verilerini takip ederek altın yatırımı için en iyi araçlar ve en iyi zamanlar hakkında güncel kalabilirsiniz!