18.12.2020

Altın Yatırımcısına Öneriler

Altın yüzyıllardır en güvenli yatırım aracı olarak görülüyor. Altın yatırımları güvenli liman olarak değerlendirildiğinden birçok ülke bile hazinesini altın formunda tutuyor. Altın sadece bireysel yatırımlarda kıymetli olmadığını bu şekilde gösteriyor. Altının bu kadar köklü ve güvenilir olmasının sebebi yatırımcılar için iyi bir gelir kaynağı olmasıdır. Fakat altın yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var, aksi halde bu güvenli liman zarar ettirebilir. Altın alırken öncelikle yatırım vadesine karar verilmelidir. Kısa, orta ve uzun vade gibi farklı stratejilere göre yatırım şekillendirilmelidir. İşte altın yatırımcısına öneriler;

Kısa vadeli yatırım

Kısa vadeli altın yatırımında yatırımcıların gündemi ve piyasaları mutlaka her gün takip etmesi gerekir. Gündemi takip ederek altının kısa vadedeki hareketlerini yakalayıp yüksek kâr elde edilebilir. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi dönemi birçok piyasa gibi altın piyasasını da doğrudan etkiliyor. Covid salgını ile düşen üretim insanları altına yöneltip altın fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu fakat çıkan aşı haberleri altında ciddi düşüşler yaşattı. Bu gibi global olayları gündemi takip etmek altın yatırımcısına kısa vadede büyük kazançlar sağlar.

Orta vade altın yatırımı

Orta vade altın yatırımı yapmak için gündemi daha genel takip etmek yeterlidir. Orta vadede altın yatırımları ortalama 6 ay ile 12 ay arasında yapılan yatırımlardır. Orta vadeli yatırımlarda düşüşler ve yükselişler kaçınılmazdır. Bu hareketlenmelerde panik yapmadan sakince gündem ve piyasa analizi yapılması yatırımcının karına olur.

Uzun vadeli altın yatırımı

Uzun vadeli altın yatırımı en kolay yatırım şeklidir. Uzun vadede altının zarar ettirme olasılığı oldukça düşük bir ihtimaldir. Özellikle ebeveynler tarafından tercih edilen bu yatırım şekli paranın enflasyon karşısında erimesini önler. Eğer ev, araba, evlilik gibi uzun vadede bir plan varsa yapılacak en mantıklı yatırım aracı olarak uzun vadede altın yatırımı önerilir.

Ons Altın Yatırımı

Piyasada işlem gören altına ons altın denilir. Ona altın yatırımcısına piyasa durumuna göre saatlik bile kâr veya zarar sağlama özelliğine sahiptir. Ons altın ile borsada kazanç sağlayabilmek için sabırlı, soğukkanlı ve gündemi iyi takip eden bir yatırımcı olmak gerekmektedir.