Altinyukselis

Altın Yeniden Yükselişe Geçti

Altın ve döviz fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Bir süredir dengeli bir grafik çizen altın, ONS fiyatının artmasıyla birlikte yükseliş eğilimine geçti. Altının yükselmesiyle birlikte yatırımcılar da hareketlendi. Altının artık 370 ila 380 bandı arasında dengeli bir durgunluk yaşayacağını düşünenler, gram altının yeniden 380 sınırını aşıp 390 liralara göz kırpmasıyla şaşkınlık yaşadı. Gram altının sene sonuna doğru 400 lira olacağı öngörülüyor. Ancak yatırım uzmanları, altın ve döviz yatırımının dengeli olması gerektiği konusunda ısrarcı. Altın piyasası suni gündemden etkilendiği için yatırımcılar temkinli olmakta yarar olacağını belirtiyor. Şimdilerde yatırımcıların gözdesi gram altın için en merak edilen soru, ‘gram altın 400 lira olur mu?’ sorusu. 2020 sonunda altın fiyatları ne olur üzerine analizler yapan uzmanlar, altının uzun vadede yükselebileceğini, ONS fiyatlarının altın fiyatlarında sıçrama yapabileceğinin mümkün olduğunu dile getiriyor.

Altın Düşüşe Geçebilir

Altının yükselişe geçmesi piyasada heyecanı artırırken uzmanların uzun vadeli yorumları kafaları karıştırıyor. Birçok altın yatırımcısı uzmanların analizlerini takip ederek yatırımlarını yönlendiriyor. Uzmanlar altın fiyatlarıyla ilgili görüş farklılıkları yaşıyor. Bir kısım uzman altının orta vadede kendi dengesinde ilerleyeceğini belirtirken başka bir kısım uzman ise piyasanın kademeli bir artış trendine girdiğini, artışların devam edeceğini belirtiyor. Burada üçüncü bir görüş daha dikkat çekiyor: Uzmanlar altındaki bu yükselişin suni gündem ve virüs salgınından kaynaklandığını, aşının bulunması halinde her şeyin normalleşeceğini ve piyasanın düşüşe geçerek gerçek dengesine ulaşacağını belirtiyor. Şu sıralar altın 385 bandını çoktan aşmış ve 390 seviyelerini aşabileceğini gösteriyor. Altınla ilgili en güncel gelişmeleri Ankara Altın Borsası ile takip edebilir, yatırımlarınıza yön verebilirsiniz.

Virüs Salgınında 2. Dalganın Piyasaya Etkisi

Korona virüs salgını dolayısıyla yaşanılan piyasa hareketliliği, virüsün devam etmesiyle birlikte garip bir dengeye oturdu. Bir gün çok yükselen fiyatlar diğer gün düşüşe geçebiliyor. Düşüş ve yükselişler şimdilik yatırımcıların kar – zarar dengesini kurmalarına yardımcı oluyor. Uzmanlar şu sıralar Koronavirüs salgınında 2. Dalganın piyasayı nasıl etkileyeceğini tartışıyor. Ankara Altın Borsası olarak gelişmeleri yakından takip ediyor ve güncellemeleri paylaşıyoruz. Virüsteki yeni dalganın altın borsasını ciddi seviyede etkilemeyeceği öngörülüyor.