Altblog

Bozdurunca Değer Kaybetmeyen Altın Hangisi?

Yatırım amacı sebebiyle bir altın aldığınız zaman değer kaybı yaşamanızın düşük oranlarda olduğu seçeneklere yönelmelisiniz. Altınların türlerine göre değer kaybı oranlarında değişiklikler ortaya çıkabilir. Bu sebeple, yatırım yapacağınız zaman bazı faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Kayıp yaşamak istemiyorsanız aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Bilezik

Yatırım amaçlı altın istiyorsanız bilezikleri tercih edebilirsiniz. Ancak yeni bir bilezik alırken tercihinizi işçiliği olmayan düz modellerden yana kullanmalısınız. Bilezik satın alırken işçilik ücreti ödeyeceğiniz için bu ayrıntıya dikkat ederek ekstra işçilik ücreti ödemek zorunda kalmazsınız. Düz modeller yatırım yapılacağı zaman her zaman daha avantajlıdır.

Gram Altın

Gram altın satın alırken işçilik ve komisyon gibi durumlardan dolayı ek bir ücret ödemenize gerek yoktur. Hem kuyumcu hem banka aracılığıyla alım ve satım işlemlerini yapabilirsiniz. İşçilik ücretlerinin olmaması ve kolay ulaşılabilir olması ise bozdurduğunuz zaman değer kaybetmemesine yol açar.

Külçe Altın

Yüksek bütçeli bir yatırım yapmak istiyorsanız en karlı altın türleri arasında külçe altınlar da yer alır. Külçe altınlarda komisyon ve işçilik ücreti bulunmaz. Bu altın türüne ister kuyumcular aracılığıyla ister banka aracılığıyla erişebilmeniz mümkündür.

Hurda Altın

Hurda altın genel olarak bilinmeyen altın türleri arasında yer alır. Hurda altınlar kullanılmış eski altınlar olarak öne çıkar. Bu altın türlerini sattığınız zaman kar elde edebilirsiniz. Satın aldığınız fiyat üzerinden satabilmeniz söz konusudur. Yatırım amacıyla altın almak istiyorsanız hurda altınları tercih edebilirsiniz.

Burma ve Düz Bilezik Ne Kadar Değer Kaybeder?

Burma ve düz bilezikler aynı kalıplarda üretilmesine rağmen işçiliklerinden dolayı birtakım farklılıkları içerisinde barındırır. Çok fazla önemsenmeyecek olan bu farklılıklar sebebiyle genel olarak burma bilezik tercih edilir. Bu sebeple, satış esnasında yatırımcılar zararlı çıkabilir. İşçilik maliyeti ortaya çıkan bu zararın en önemli sebepleri arasında yer alır. Düz bileziklerin işçilik maliyeti daha az olduğu için uzun vadeli yatırımlar söz konusu olduğu zaman bu tür altınların tercih edilmesi gerektiği ortaya çıkar. Hangi tür altın olursa olsun yatırım amacınız var ise uzun vadeli düşünmeniz gerekebilir.