Hurda alt%C4%B1nn

Hurda Altın Nedir? Nasıl Alınır?

Sıkça kullanılan bir terimdir, fakat 'hurda altın' ifadesi çok heyecan verici gelmeyebilir. Altın ürünlerin çoğunun aslında saf altından yapılmadığını anlamak önemlidir. Pek çok durumda, altın, gümüş, bakır gibi altın eşyaların imalatında kullanılan ve dayanıklılık sağlamak için altına eklenen başka elementler de vardır. Hala eşsiz bir maden olan altın, doğru koşullar altında oldukça değerli olabilir. Sahip olduğunuz altınınızdan gerçek değeri elde etmek için, hurda altının ne olduğunu, değerini etkileyen faktörleri, nasıl ölçülüp değerlendiğini bilmek ilginizi çekebilir. Orijinal pazarlanmış haliyle artık kullanımda olmayan altınlar, hurda altın olarak nitelendirilir. Diğer bir ifadeyle hurda altın, eritilmesi ve başka bir şey üretmek üzere geri dönüştürülmesi için imalata geri gönderilen altın anlamına gelir. Bu nedenle, kullanılmayacak olan altın içeren bir ziynet eşyası, eski para veya yeniden işlenmesi amaçlanan herhangi bir ürün hurda altın olarak kabul edilebilir. Hurda altın satın alındıktan sonra geri dönüşüme gönderilir. Bu, birden fazla türde altın içeren bir eriyik lotu içinde eritileceği, içindeki saf altının elde edilmesi için elementlerine ayrıştırılacağı anlamına gelir. Hurda altın rafine edildiğinde, tüm saflık derecelendirmelerine hazır olarak tekrar altın sanayine geri döner ve sunulan üründe değerinden hiç bir şey kaybetmez.

Hurda Altın Ağırlığı Nasıl Tartılır ve Ölçülür? Eski altın eşya satın alan birçok altın tüccarı, ne kadar gösterişli olsa da sizin satın almış olduğunuz kolye, küpe gibi malların satış değeri ile ilgilenmez, ürünün imalatında kullanılan altın malzemeyle ilgilenir. Bu nedenle bir ziynet eşyası satın alırken bir gün satmak zorunda kalırsanız aldığınız fiyatın çok çok altında bir fiyata satabileceğinizi düşünmeniz gerekir. Hurda altının en önemli özelliği saflığıdır, bu hangi bileşenin yüzde kaçının gerçek altından oluştuğunu ve parçanın ne kadarının diğer metallerden oluştuğunu gösterir. Saflık karat cinsinden ölçülür ve bir objenin sahip olabileceği maksimum altın içeriği 24 ayardır ki bu da saf altının karat ayarıdır. Karatları yüzdeye dönüştürmek için karat sayısını 24'e bölebilirsiniz. Örneğin, 14 ayar bir yüzük (14 : 24=) % 58,3 saf altın içerir.

Hurda Altın Fiyatı Nasıl Hesaplanır? Hurda altın değeri 'ağırlık' ve 'saflık' olan iki ana faktöre bağlıdır. Bu nedenle, birim ağırlık başına günlük altın fiyatını ve mevcut altın parçasının karatını biliyorsanız, hurda altın fiyatını tahmin edebilirsiniz. Örneğin; 100 gram ağırlığında bir 18K altın ziynet eşyanız varsa, ürünün gerçek altın içeriği (18K:24=) % 75'dir ya da başka bir deyişle 75 gram saf altınız vardır. Hurda altın fiyatını hesaplamak için yapmanız gereken tek şey, günlük gr altın fiyatı ile saf altın miktarını (75 gramı) çarpmaktır. Bu basit hesap size (altın içeren) mücevherinizdeki altının tahmin edebileceğiniz en yakın değerini verecektir. Fakat hurda fiyatına altınınızı satmak istediğinizde bu parasal karşılığı alabileceğiniz anlamına gelmez. Hurda altınınızın bugünkü altın piyasası fiyatlarına dayanarak değerini tahmin etseniz dahi satıcılar altın satarak kâr elde etmeye çalıştığı için bir altın alıcısının tahmininizden daha az ödeme teklifinde bulunacağını unutmayın. Çoğu altın alıcısı veya kuyumcu eski altınlarınızı eritme, rafine etme ve diğer işletme maliyetlerini karşılamak için piyasa fiyatından % 20 - % 40 aşağıda bir fiyat önerisinde bulunabilir. Her zaman hurda altın fiyatı için pazarlık yapmaya çalışabilirsiniz ve bazı kuyumcular veya altın alıcılar müzakerelere gerçekten açıktır. Getirilerinizi en üst düzeye çıkarmak için yapmanız gereken şey, günlük altın fiyatlarını takip etmek ve sistematik olarak para ve altın piyasasını ankaraaltinborsasi.com web sitemizden izlemektir!