Blogaltbrs

Hurda Altın Nasıl Eritilir?

Altın ürünlerinin büyük bir kısmı saf altından elde edilmez. Birçok farklı durumda hurda altından da destek alınır. Eşsiz bir maden olan altın, doğru şartlar altında son derece değerlidir. Altından gerçek değerini elde edebilmek istiyorsanız hurda altının ne olduğunu bilmelisiniz.

Orijinal haliyle kullanımda olmayan altınlara hurda altın adı verilir. Hurda altın, eritilmesi ve farklı bir şey üretilmesi için geri dönüştürülebilen bir altındır. Kullanılmayacak olan altınlar işlenmesi için hurda altın kategorisine alınır. Hurda altın çeşitleri içerisinde birden fazla altın içeren eriyik lotu içerisinde eritilir.

Hurda altının içerisinde saf altının elde edilmesi için elementlerine ayrıştırılması gerekir. Hurda altınlar rafine edildiği zaman bütün saflık derecelendirmelerine hazır olarak tekrar altın sanayisine geri döner. Bu işlemlerden sonra ürün değerinde herhangi bir eksilme söz konusu değildir.

Özel Eritme Ocakları

Hurda altınlar ortalama bin derecelik özel ocaklarda eritilir ve kişilerin isteğine göre de makinelerde işleme tabi tutulabilir. İstenen grama göre ayarlama yapılabilmesi mümkündür. Hurda altından elde edilen bilezik, kolye ve küpe gibi ürünler lazer makinesiyle talepleriniz doğrultusunda tekrar şekil alabilir.

Çoğu kişi hurda altınları bu açıdan da değerlendirmeyi tercih edebilir. Bunun için profesyonel çalışmalar yapılması gerektiği ve hurda altının değerini kaybetmemesi için son derece dikkatli olunması gerektiği asla unutulmamalıdır.

Hurda Altın Nasıl Tartılır ve Ölçülür?

Hurda altınların en belirgin özellikleri saflıklarıdır. Hangi bileşenin yüzde kaçının gerçek altından oluştuğunu ve parçaların diğer metalleri ne kadar içerdiği böylelikle belirlenebilir. Saflık oranları karat cinsiyle ölçülür ve objenin sahip olabileceği en yüksek altın içeriği 24 ayardır. Bu ayar saf altının karat ayarı olarak da adlandırılır. Karatı yüzdeye dönüştürebilmek için mevcut karat sayısını 24’ bölebilmeniz mümkündür. Örneğin, 14 ayar bir yüzüğü hesaplamak istiyorsanız 14 : 24 = %58,3 saf altın oranını elde edebilirsiniz.

Hurda altınlar söz konusu olduğu zaman elinizdeki ürünün ne kadar gösterişli olduğunun bir önemi olmaz. Alıcılar daima ürünün üretiminde kullanılan altın malzemesi ve özel oranlarıyla ilgilenecektir.