Yatirimamacli

Yatırım Amaçlı Hangi Altın Alınmalı?

Altın yatırımı yapmaya karar verenlerin karşısına çıkan soru hep aynı: Yatırım yapmak için hangi altını tercih etmeliyim? Uzmanlar bu soru işaretini piyasa yorumları ile ortadan kaldırıyor. Birikiminizi değerlendirmek, zaman geçtikçe katlamak istiyorsanız eğer yatırım altını seçiminizi iyi yapmalısınız. Seçenekleriniz; gram altın, çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altını ve bilezik gibi 22 ayar takılar. Peki, bu altınların hangisi daha fazla getiri sağlıyor, hangisi uzun vadede daha güvenli? Ankara Altın Borsası olarak piyasayı anbean izliyor, analiz ve blog içeriklerimizle altın yatırımcısına yardımcı oluyoruz. İşte size yatırım altını ile ilgili ipuçları:

Hangi Yatırım Altını?

Yatırım altını seçeneklerini sadece mevcut piyasa fiyatlarına göre değil genel çerçevede yıllar içerisindeki gelişimine göre değerlendirmek gerekiyor. 2020 yılı için altın piyasalarının yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü söylemek mümkün. Altın grafikleri incelendiğinde altının zaman içerisinde durgunlaştığı hatta düşüşe geçerek yatırımcısına panik yaptırdığı gözleniyor. Ancak 2020 yılında altın yatırımını incelediğimizde en çok kazandıran yatırım aracı kabul ediliyor. Yatırım altını olarak ise gram altın öne çıkıyor.

Çeyrek Altın mı? Bilezik mi?

Yatırım altını elbette gram olmak zorunda değil. Birçok kişi için takı almak ya da gelenekselleşmiş çeyrek altın birikimi yapmayı tercih ediyor. Gram, çeyrek, cumhuriyet, bilezik türleri arasında en avantajlısı gram akabinde ise çeyrek altın ve 22 ayar işçiliği olmayan bileziklerdir. Yatırım altını olarak grama alternatif çeyrek, yarım ya da tam altın tercih edebilirsiniz. Takı formunda altın yatırımında ise düz bilezikler öneriliyor.

Altın İşçiliği Nedir? Neden Önemli?

Yatırım altını araştırmasında işçilik maliyeti terimini mutlaka duyacaksınızdır. İşçilik maliyeti altının alış ve satış fiyatının farklı olmasını sağlayan tasarım emeği, maliyetidir. İşçilik maliyeti önemli bir konu çünkü altınların satışında ciddi bir yüzde ile işçilik maliyeti kesintisi olabiliyor. İşçilik ne denli az olursa altından elde edilen kazanç o denli yüksek olur. Elbette dijital bankacılık sistemiyle altın yatırımı yapanlar için işçilik maliyeti sorun olmaktan çıkıyor. Bankada altın hesabı açtırmak, fiziki altın yatırımına oranla çok daha avantajlıdır.