2903Altin

Yatırım için Külçe Altın Almak Mantıklı mı?

Külçe altın aslında gram altın ile aynı özelliklere sahiptir. Sahteciliğin önüne geçilebilmesi amacıyla kapalı ambalajıyla ve değiştirilemeyen hologramlı yapısıyla satılır. Bu tür altının aynı zamanda özel bir seri numarası da bulunur.

Kuyumculardan yatırım amaçlı olarak külçe altın almak istiyorsanız ilk olarak ambalajı olup olmamasına bakmalısınız. Günümüzde güvenli bir yatırım aracı olarak görülen külçe altın uzun vadeli ve kısa vadeli yatırımlarda tercih edilir.

1 gramdan başlayan külçe altınlar 500 grama kadar çıkabilir. Külçe altın yatırımlarında ufak bir işçilik farkı ödenir. Mevcut altın piyasalarına bağlı olarak külçe altın fiyatlarında değişkenlikler olabilir.

Yatırım için Bankadan mı Kuyumcudan mı Külçe Altın Alınmalıdır?

Altın yatırımında insanların aklında yer alan sorulardan biri de altının ne şekilde alınacağıyla ilgilidir. Külçe altın alacaksanız kuyumculardan ambalajlı şekilde alabilirsiniz. Ancak yatırım amaçlı olarak uzun vadeli bir külçe altını almak isterseniz bankalardan almanız daha doğru olabilir.

Dijital bankacılık sistemlerinde altın almak ve satmak daha verimli ve pratiktir. Dilediğiniz zaman yatırım amaçlı olarak sahip olduğunuz altını satabilir ya da düşüş trendindeyken yeni altın yatırımı yapabilirsiniz.

Güvenilir Bir Yatırım Aracı mı?

Fiziki altın alım ve satımında tüketiciler daha az makas farkı öder. Bu durum kişilerin karlı olmasını sağlar. Fakat altın yatırımına daima al ve sat odağında bakmakta fayda olacaktır. Eğer yüksekken satarak düşüşteyken satın almak istiyorsanız dijital bankacılık hizmetlerine yönelebilirsiniz. Külçe altın yatırımı için kuyumcuları tercih ettiyseniz bankada bir kasa kiralayabilir ve güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Özel yatırımcılar için gramdan kilograma kadar ağırlıktaki külçeler en ideal seçenekler arasındadır. Fakat küçük külçeler (20 gram kadar) üretim maliyeti olarak yüksektir. Ticari külçelerde ise seri numarasının yanında ilave güvenlik işaretleri de yer alabilir. Altına yatırım yapılacağı zaman unutulmaması gereken uzun vadeli düşünmek olmalıdır. Her yatırım aracında olduğu gibi aşırı kısa vadeli düşünmemek gerekir. Bu ayrıntılara dikkat ettiğiniz takdirde birikimlerinizin değerlenmesini sağlayabilirsiniz. Altın hala güvenli liman olarak adlandırılan yatırım araçları arasındadır.